Jump to content


Photo

Having problems with DVD drive...


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 kodiak536

kodiak536

    100% Member

  • +Alcohol-Customer
  • 336 posts

Posted 01 November 2007 - 08:35 AM

Hey guys, and gals if any rolleyes.gif I've got couple of problems with my new Lite-On DVD combo burner on my sig. For some reason, whenever I make a DVD+VR(an editable DVD) using Nero, every one of the disk is book typed as DVD-ROM and I can't edit or erase them, although I did change the book type to "physical disk type" just prior to burning these disks. unsure.gif
When I use my older Sony DRU-810A, everything works fine using the same Nero 7 essential that came with the new Lite-On drive. I contacted support for Lite-On, but heard nothing back from them. dry.gif
Also, when I use this Lite-On drive to make audio CD's, the disk refuses to play and show "error" in my wife's car CD player. The disk will play fine in my truck CD player, PC's and home CD players. I've tried different brand of CD's with same results with this Lite-On and when I used my Sony burner, it plays fine in her car player unsure.gif Both of the vehicles have the factory stock player that came with them(Toyota Camry and Tundra). Anyone got an idea what's happening? please.gif

#2 Combiseries

Combiseries

    68% Member

  • +Alcohol-Customer
  • 208 posts

Posted 01 November 2007 - 10:27 AM

Have you tried looking for any updated firmware for your drive?

#3 kodiak536

kodiak536

    100% Member

  • +Alcohol-Customer
  • 336 posts

Posted 01 November 2007 - 05:36 PM

QUOTE (Combiseries @ Nov 1 2007, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Have you tried looking for any updated firmware for your drive?

Yes, I have and no, there is no updated firmware or driver. I know the problem is with the drive itself, since my Sony burner does what it supposed to do using the exact same burning software.

#4 MaLing

MaLing

    Official Birthday Wisher

  • +Alcohol-Customer
  • 2,117 posts

Posted 01 November 2007 - 09:06 PM

If the same things work with Sony drive, but not Lite-On one, providing that all the programmes' settings are identical, then those problems sound like component's matters rather than programme's.

I am afraid that only Lite-On company will have a solution, perhaps by updating its BIOS. sad.gif

Edited by MaLing, 01 November 2007 - 09:09 PM.


#5 zamiel

zamiel

    Forum Support

  • Administration
  • 8,841 posts

Posted 01 November 2007 - 11:37 PM

You also might have to wait for a new version of your software that supports your drive properly as your drive might be too new at this stage.

#6 kodiak536

kodiak536

    100% Member

  • +Alcohol-Customer
  • 336 posts

Posted 02 November 2007 - 06:39 AM

Thanks for the info guys. I'll just use the Sony burner for making all disks and Lite-on for playback and image making until I get some kind of reply back from Lite-On.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users